Hirdetés

Véroxigénszintet is mérhet az Apple Watch Series 6



|

Az idén ősszel debütáló friss modell az új szenzorcsomagnak hála EKG-mérésben is jobb lehet, mint a mostani verzió.

Hirdetés

A véroxigénszint mérésére igazából már az első Apple Watch-nál adott volt a technológia, de a lehetőséget nem hasznosították. A jelentések szerint az Apple Watch Series 6 azonban már a véroxigénszintet is méri majd, és értesítésben jelez, ha az érték alacsony lenne (a határérték alatti szint ugyanis szívproblémákhoz vezethet). Minderre a 9to5Mac jött rá az iOS 14 kódját elemezve, és azt is megtudták a szakértők, hogy az új modell frissített EKG-funkciót kaphat. 

Hirdetés

EKG funkcióval már az Apple Watch Series 4 is rendelkezett, azonban magas pulzus esetén az eredmények nem pontosak. A továbbfejlesztett rendszernek hála a mérés sokoldalúbb és pontosabb lehet a jövőben. 

Az elmúlt évek médiajelentéseiből kitűnik, hogy az Apple Watch sokszor segít emberéletek megmentésében azzal, hogy időben jelez, és ha a viselője orvoshoz fordul, akkor még azelőtt fény derül egy-egy egészségügyi problémára, hogy abból nagyobb baj lenne. Az Apple pedig előszeretettel fejleszti az okosóráját olyan irányba, hogy az még jobban figyeljen a viselője egészségére. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.