Hirdetés

Applikációt hibernáló funkciót tervez a Google az Android 12-höz



|

Egyelőre viszont még nem tudni, hogy a lehetőség készen áll majd a megjelenés idejére.

Hirdetés

Mindössze közel 4 hónappal ezelőtt, 2020. szeptember 8-án jelent meg az Android legújabb kiadása, az Android 11, viszont a fejlesztési naplók alapján már hamarosan betekintést nyerhetünk az Android 12 újdonságaiba is.

Az egyik ilyen lehet az applikációkat hibernáló funkció, ami roppant hasznos lehetőség azok számára, akik több appot is rendszeresen hosszabb ideig nem használnak.

Az Android Open Source Project, vagy röviden AOSP néhány új bejegyzése utal rá egyébként, hogy a tervek szerint az Android 12 már támogatná a hibernálás lehetőségét. Ennek legfőbb célja, hogy a nem használt applikációk hely- és erőforrásigényét minimalizáljuk.

Hirdetés

Azt, hogy melyik applikációkat lenne érdemes hibernálni, a PermissionController kód lenne képes megállapítani.

Egyelőre több részlet nem ismert az új funkciót illetően, viszont várhatóan a közeljövőben számíthatunk az első Android 12 Developer Preview-ra, hogy részletesebb betekintést nyerhessünk az új operációs rendszerbe.

Az Android 11 első Developer Preview 2020. február 19-én volt, így akár már a következő hónapban várhatjuk a 12-vel kapcsolatos hivatalos információkat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.