Hirdetés

Appok nélküli mobil? A Telekom a mesterséges intelligenciával hozná el



|

A Deutsche Telekom szerint az AI-jal megszabadulhatunk a tengernyi alkalmazástól.

Hirdetés

A mostanság oly divatos mesterséges intelligencia látványosan utat tört magának a mobilokra, hiszen már több készülék is aktívan alkalmazza a kapcsolódó technológiákat, elég csak a Google Pixelek AI-alapú fotószerkesztési funkcióira, vagy a nemrég piacra dobott Samsung Galaxy S24 Ultrára gondolni, amely egy sor AI-képességet tett elérhetővé a felhasználók számára.

No de mi lenne, ha a sokoldalú algoritmusok szó szerint mindent elvégeznének, amihez eddig alkalmazásokra volt szükség? Pontosan erről szól a Deutsche Telekom új koncepciója.

Az ötletet a február 26. és 29. között megrendezésre kerülő telekommunikációs expó, a Mobile World Congress 2024 alkalmából prezentálja a cég, amely a Brain.ai-jal és a Snapdragon chipek mögött álló Qualcommal fogott össze a rendhagyó mobil kidolgozásához.

Hirdetés

A koncepció lényege, hogy az okostelefon minden feladatot egyetlen AI asszisztensen keresztül bonyolít, amelynek akár hangutasításokkal is dirigálhatunk, leegyszerűsítve a kezelőfelületet és teljesen kiradírozva az alkalmazásokat a képletből.

A vállalat közleménye alapján a mesterséges intelligencia a kontextustól függően érzékeli, hogy éppen milyen kezelőfelületre van szükségünk, és ennek megfelelően generálja az UI-elemeket, követve a gondolatainkat. A felhasználó így mindig arra koncentrálhat, amit éppen csinálni szeretne, ahelyett, hogy az ahhoz vezető úton törné a fejét. A számítási műveletek a felhőben zajlanak, így a Telekom szerint a forradalmi megközelítés akár az olcsóbb készülékeken is működhet, ezzel párhuzamosan viszont egy helyi feldolgozásra épülő, Snapdragon 8 Gen 3 csúcsprocesszorral hajtott változatot is fejlesztenek.

A Deutsche Telekom szerint az illetékes csapatok folyamatosan dolgoznak a koncepció megvalósításán, az MWC 2024 keretében pedig be is mutatják a prototípusokat, amelyek a cég meglévő olcsómobiljára, a T-Phone-ra épülnek. Az appmentes okostelefon tényleges piacra dobása azonban még "időbe telik".

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.