Hirdetés

Áprilisban a Huawei volt a világ legsikeresebb okostelefon-gyártója



|

A Kínában felpörgő eladásoknak és a világjárvány hatásainak köszönhetően áprilisban a Huawei volt a világ első számú okostelefon-gyártója.

Hirdetés

Nagy meglepetésre, de a Huawei idén áprilisban a világ legnagyobb okostelefon-gyártójává tudott válni. Átmenetileg ugyanis a globális piacon 19 százalékos piaci részesedést szerzett a cég a Counterpoint Research elemzői szerint. A Samsung részesedése pedig 17 százalék volt. Hogyan lehetséges mindez, ha továbbra sem kap Google-szolgáltatásokat a Huawei? A szakemberek szerint Kína a változások oka. 

Hirdetés

Kína nagy erőfeszítéseket tesz az amerikai korlátozásokkal szemben, illetve a kínai mobilpiac már egyensúlyban van, ugyanis ott a járvány hatásai hamarabb kezdtek el enyhülni. Így a Huawei eladásai felpörögtek, miközben a Samsung kulcspiacain az okostelefonok eladásai áprilisban padlót fogtak a kijárási korlátozások miatt. Ez az oka a Galaxy S20-as eladások átmeneti problémáinak is. 

A szakemberek viszont arra figyelmeztetnek, hogy a Huawei szerencséje nem tart sokáig, a Google-szolgáltatások hiánya éves szinten 20 százalékos eladáscsökkenéshez vezet, ráadásul még nagyobb lehet a baj, amint a TSMC többé nem szállít chipeket az amerikai korlátozások miatt a Huawei-nek. Európában már most is érezhető a hatás, a régióban közel 40 százalékkal zuhantak egy év alatt a Huawei eladásai. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.