Hirdetés

Árakat emelne a Xiaomi



|

A Xiaomi ügyvezetője szeretné, ha többé nem olcsó márkaként tekintenének a gyártóra, ezért jelenleg is áremeléseket fontolgat.

Hirdetés

A Xiaomi sokak szerint a legjobb ár-érték arányú okostelefonokat kínálja mostanában a piacon. A Xiaomi készülékek nem ritkán feleannyiba kerülnek, mint a rivális modellek hasonló tudással és hardverrel, miközben minőségben és tudásban általában nem rosszabbak. Mindig lesznek azonban emberek, akik az alacsonyabb árak miatt a rosszabb minőséggel kötik össze a Xiaomi nevét. A Xiaomi pedig szeretne tenni valamit, hogy ez változzon. 

Hirdetés

Nem nehéz kitalálni, hogy mi a terv. Lei Jun, a Xiaomi ügyvezetője nemrég arról beszélt, hogy a jövőben a gyártó készülékeinek a vételára magasabb lehet annál, mint amit a rajongók megszoktak. Az ügyvezető szeretné, ha többé nem az olcsóságot társítanak a cég nevéhez. Azt azért gyorsan leszögezte, hogy nem lesz jelentős áremelés. Vagyis a Xiaomi eszközök csak kicsit lesznek drágábbak a jövőben. 

A konkrét példa kedvéért egyébként a Xiaomi Mi 9 vételárát említette Lei Jun. Az elmúlt években az okostelefonok gyártói folyamatosan emelték a csúcsmobilok árait, így azok szinte új, extraprémium kategóriát nyitottak. A Xiaomi most követné a trendeket, de azért még így is olcsóbb maradna a többi gyártónál. 

Mindez egyébként nem meglepő annak fényében, hogy tavaly a Xiaomi külön vitte már tovább a Redmi márkát. A jövőben a Xiaomi és a Redmi eszközök között nagyobb lesz majd a szakadék, a Xiaomi a Huawei irányába indul el, ami az árazást illeti. A Xiaomi és a Huawei egyaránt gyors tempóban szereznek Kínában piaci részesedést. A Huawei marketingstratégiája azonban a Samsunggal emelte egy lapra a céget, míg a Xiaomit sokan még mindig az Apple klónüzemének tekintik. 

Remélhetőleg a nagyobb nyereséget még jobb eszközök építésére használja majd a Xiaomi. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.