Hirdetés

Arc alapján állapítja meg az Instagram, betöltötte-e valaki a 18-at



|

Komoly biztonsági ellenőrzésen kell átesniük a Meta platformját használó tiniknek.

Hirdetés

Egyáltalán nem újkeletű dolog, hogy a fiatal internetezők olykor idősebbnek adják ki magukat, hogy elérhessenek bizonyos tartalmakat. Nem nehéz feladat kijátszani az ellenőrzést, csak jó évszámot kell megadni, és a rendszer nem kérdez többet.

A közösségi oldalakon azonban a 18 év alattiak különösen nagy kockázatnak vannak kitéve, és az Instagram is próbál segíteni a számukra káros tartalmak, potenciális veszélyek kiszűrésében.

Hirdetés

A platform fiatalabb felhasználói már eddig is igazolhatták azt, ha betöltötték a 18-at, ehhez mindössze csak a személyi igazolványukat kellett megmutatni. A jövőben viszont jóval kreatívabb megoldásokkal is teljesíthető lesz ez az ellenőrzés. Például lehetőség lesz arra, hogy videós szelfit készítsünk, amit aztán egy mesterséges intelligencia kielemez. Utóbbit a brit Yoti vállalat szolgáltatja, aminek a rendszere képes arra, hogy arc alapján megsaccolja az ember korát.

Van egy másik friss megoldás is, amihez nem kell kiadniuk a fiataloknak az igazolványukat, és egy MI-nek sem kell az arcukat vizsgálnia. Egészen egyszerűen meg lehet majd kérni 18 év feletti követőket, hogy igazolják az illető korát. Három megkérdezettnek is ugyanazt a választ kell adnia ahhoz, hogy érvényes legyen, de nem nehéz látni, hogy ez is lehetőséget ad majd a trükközésre.

Egyébként az Instagramon fontos, hogy hány éves egy adott felhasználó, hiszen a platform más élményt nyújt a gyerekek és a felnőttek számára.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.