Hirdetés

AR-koncertet ad a Gorillaz a Google segítségével



|

Fellépnek a Times Square-en és a Piccadilly Circus közepén is.

Hirdetés

Az utóbbi években egyre népszerűbbek a különböző AR-os megoldások, amelyek lényege, hogy a teljesen virtuális környezet helyett a való világot bővítik ki tereptárgyakkal, állatokkal, vagy bármilyen más látványossággal. A trendet meglovagolta már a Snap, a Niantic, a Microsoft és az Apple is, most pedig a Google szeretne nagyot villantani, amihez a Gorillaz csapatával társult, együtt tartanak két AR koncertet.

A Gorillaz a Skinny Ape című kislemezt fogja "élőben" előadni, először december 17-én a Times Square-en, majd december 18-án Londonban, a Piccadilly Circusön.

Hirdetés

Az esemény belépője a Gorillaz Presents, a banda saját alkalmazása, ami Androidra és iPhone-ra is elérhető. Ha esetleg lemaradsz, vagy nincs lehetőséged a premieren részt venni, később is visszanézhető lesz az appban. A koncerthez a Google új lokáció-központú technológiáját alkalmazzák, az ARCore Geospatial API-t. Ezt a cég idén mutatta meg a nagyvilágnak. A módszer nem meglepő módon a Google Maps adataira támaszkodik, amit GPS adatokkal vet össze, így történik az AR átfedés.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.