Hirdetés

ARM-rivális technológia iránt érdeklődik az Apple



|

A RISC-V architektúrához keres programozót az almás vállalat.

Hirdetés

Habár az Apple a kezdetek óta saját fejlesztésű chipeket használ az iPhone-ban, tavaly óta pedig már egyes számítógépekben is, a technológia alapja még mindig az ARM-architektúra, a cambridge-i Arm Ltd. szellemi tulajdona.

Egy friss álláshirdetés viszont arra utal, hogy a cupertinóiak a rivális RISC-V-architektúra iránt is érdeklődnek, amely egy szabadon felhasználó szabvány, amit a Berkeley-ben működő University of Californián fejlesztettek ki.

Hirdetés

A szeptember másodikán publikált felhívás az Apple saját oldalán jelent meg, a kiírás szerint "nagy teljesítményű RISC-V programozót" keres a cég, heti 40 órás foglalkoztatással. A munkaköri leírás alapján a győztes jelentkező egy olyan csapatba kerül, amely "innovatív RISC-V megoldásokon és a legmodernebb rutinokon" dolgozik.

A kérdéses csapat az Apple Vector and Numerics Group, ami az iPhone-hoz, a Macekhez, az Apple Watch-hoz és Apple TV-hez készít beágyazott alrendszereket. Ez arra enged következtetni, hogy a RISC-V technológia valamilyen támogató szerepet kaphat az almás ökoszisztémában, ami komoly győzelem lenne a nyílt forráskódú szabvány támogatóinak.

Cikkünk írásáig a cupertinóiak nem reagáltak a sajtó érdeklődésére, de hasonló ügyekben általában nem is szoktak, így valószínűleg sokat kell még várnunk, míg kiderül, milyen jövőt szánnak a RISC-V-nek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.