Hirdetés

Árulkodnak a HP nyomtatók arról, hogy mit csinálsz



|

A jelentések szerint különböző adatokat próbálnak meg visszaküldeni a gyártónak a HP nyomtatók.

Hirdetés

Robert Heaton szoftvermérnök nemrég tett közzé egy blogbejegyzést, amelyben azt vizsgálta meg, hogy egy átlagos HP nyomtatónak milyen a telepítése és beállítása. A folyamat során ijesztő felfedezést tett. 

Hirdetés

A telepítőnek ugyanis van egy olyan része, amelyben a HP az adatgyűjtési beállításokról ír, és közli, hogy adatokat gyűjt, majd küld vissza a gyártónak a HP nyomtató. Azzal a céllal, hogy fokozza a felhasználói élményt és javítsa a reklámtevékenységet. 

A szokásos telepítési lépések után, amikor az adatgyűjtési tájékoztató felugrik, a HP szándékosan elrejti a beállítási lehetőségeket, ahol ki lehetne választani, hogy a rendszer milyen adatokat küldjön el. A kevésbé tapasztaltak gyakorlatilag észre sem veszik a listát, ami alapból el van rejtve, de gyárilag be van kapcsolva (kikapcsolható). 

A nyomtató minden dokumentumkezelésre használható alkalmazásból gyűjt adatokat, a fájlok típusairól, időbélyegekről, méretekről és használati szokásokról. A HP szerint a tartalmakról semmit, csak a funkciókról és specifikációkról, vagyis a személyes adatokról semmi nem megy vissza a gyártónak. Ennek ellenére sokakat felháborított a mostani jelentés. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.