Hirdetés

Átalakítják a Huawei-t



|

A Huawei alapítója 3-5 év alatt szervezné át a céget, hogy az önellátóvá váljon, és Amerikától függetlenül is működhessen.

Hirdetés

Donald Trump és Amerika továbbra sem rendezte a Huawei ügyét, emiatt aztán nem meglepő, hogy Ren Zhengfei, a Huawei alapítója és ügyvezetője szeretné, ha a vállalata Amerikától függetlenül is működhetne. Éppen ezért dolgoznak egy nagy átalakításon, 3-5 év alatt ugyanis átszerveznék a Huawei-t, úgy, hogy az önellátóvá váljon. 

Hirdetés

Amikor Amerika feketelistára tette a Huawei-t, sok amerikai cég (például a Google, a Qualcomm, a Micron és az Intel) leállította az együttműködést a Huawei-jel, de nem amerikai cégek is megszakították a kapcsolatot amiatt, hogy amerikai technológiát használnak. 

Bár azóta sok mindenhez újra hozzáfér a Huawei, a legnehezebb időkben elvesztették a hozzáférést a Google Play-szolgáltatásokhoz, a Micron memóriachipekhez, az ARM terveihez és még sok máshoz. A nemrég bemutatott HarmonyOS rendszer tovább segíti a függetlenedést, és bár a HiSilicon maga tervezi a chipeket és modemeket, azokat a TSMC gyártja, a tervezés pedig amerikai szoftverrel, ARM-tervek alapján történik. Ezért is volt fontos, hogy kitartanak-e a készletek, amíg enyhülnek a tiltások. A jelek szerint igen, a Mate 30 szériába kerülő Kirin 990 gyártása problémamentesen halad. 

A nehéz hónapok ellenére a Huawei első féléves eladásai 24 százalékkal emelkedtek. A cég alapítója szerint ugyanakkor egy legyőzhetetlen vashadseregre van szükség, hogy győzedelmeskedjenek. A megfogalmazása több helyen felháborodást váltott ki, hiszen eleve nemzetbiztonsági fenyegetésnek tartja Amerika a Huawei-t, mert az ottani törvényhozók szerint hátsó kapukon át kémkednek az amerikai cégek és fogyasztók után. 

A médiában felbukkant nem hivatalos magyarázatok szerint azonban inkább azért gátolják a Huawei működését, mert így egyrészt Kínával szemben jobb alkupozícióba kerülnek a kereskedelmi háborúban, másrészt zavarja Amerikát, hogy az 5G kapcsán piacvezető a kínai vállalat. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.