Hirdetés

Átnevezi a nyomtatókat egy bizarr Windows-hiba, nem sima ügy a javítás



|

Egy furcsa hiba miatt minden érintettnek HP-nyomtatója lett, és még a gyártó szoftverét is feltelepítette a rendszer.

Hirdetés

A veterán Windows-felhasználók az évek során már láthattak néhány bizarr hibát, de még nekik is furcsa lehet az, ami az elmúlt hetekben a Windows 10-en, a Windows 11-en és a Windows Server 2002-n történt: egy frissítést követően az operációs rendszer sokaknál HP LaserJet M101-M106-ra nevezte át a csatlakoztatott nyomtatót, még a HP Smart app telepítését is kikényszerítve, attól függetlenül, hogy az érintettek milyen gyártmányú printert használnak. A felhasználók értelemszerűen nem fogadták jól a dolgot, a rossz hír pedig az, hogy a javítást sem fogják megúszni egy egyszerű frissítéssel.

A Microsoft ugyanis nem tudta simán a Windows Update-en keresztül visszacsinálni az elrontott dolgokat, hanem egy hibaelhárító szoftvert kellett kiadnia "Microsoft Printer Metadata Troubleshooter Tool December 2023" néven. Magyarán az áldozatok most most kénytelenek lesznek egy újabb programot telepíteni, és sajátkezűleg lefuttatni a javítást.

Hirdetés

A hivatalos leírás alapján a hibaelhárító felülvizsgálja a nyomtatók metaadatait, és eltávolítja a HP Laserjet M101-M106-hoz kapcsolódó ikonokat, modellinformációkat és alkalmazástársításokat azoknál a printereknél, amelyek nem felelnek meg a leírásnak. A szoftver emellett az automatikusan telepített HP Smart alkalmazástól is megszabadítja a felhasználókat, amennyiben helytelen metaadatokat talál, vagy ha nincsenek telepített HP nyomtatók, az app telepítése pedig 2023. november 25. után történt.

Téged érintett a nyomtatók átnevezése?

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.