Hirdetés

Átrendeznéd az otthonod? Ezek az appok segíthetnek a tervezésben



|

Nem muszáj egyből költekezni, ha új dolgokkal kísérleteznénk.

Hirdetés

A lakberendezés stresszes műfaj: mérőszalag a kézben, forgolódás az áruházban, majd görcsös szurkolás, hogy tényleg elférjen a helyén az ügyes-bajos módon hazaküzdött bútorunk. S ha minden jól megy, még akkor sem garantált a siker, hiszen könnyen lehet, hogy végül valahogy mégsem illik majd a lakás összképébe a drága szerzemény.

Az efféle helyzetektől kímélhetnek meg az olyan telefonos alkalmazások, melyekkel költekezés és cipekedés nélkül próbálhatjuk ki, hogy a különböző berendezési tárgyak miként mutatnának a lakásunkban. Az appok ráadásul ötletet is adhatnak azoknak, akik nem kész tervekkel vágnak neki a bevásárlásnak.

Hirdetés

A legígéretesebb lakberendezős app jelenleg a dán Space10 által fejlesztett IKEA Studio. Az alkalmazás precízen felméri a szobák paramétereit, s bármilyen berendezési tárgyat képes élethűen elhelyezni a polcrendszerektől a franciaágyakig.

A kiterjesztett valóságra épülő program viszont csupán a LiDAR-szenzorral felszerelt iOS-es eszközökön (iPad Pro, iPhone 12 Pro) érhető el, s azokon is csak tesztüzemmódban.

Szerencsére azonban nem a IKEA Studio az egyetlen opciónk, az alábbiakban mutatunk néhány alternatívát azoknak, akiket érdekel a lakberendezés.

IKEA Place

Itt van rögtön az IKEA Place, ami egy évek óta elérhető AR-app iOS-re. A csak kamerát igénylő alkalmazás ugyan nem olyan precíz, mint a LiDAR-re épülő Studio, de így is remekül használható, s rengeteg bútort tudunk elővarázsolni vele. Az sem baj, ha végül nem az IKEA termékei mellett döntünk, hiszen már az is sokat segíthet, ha a stílusra nézve ihletet kapunk.

magicplan

A magciplan első pillantásra nem túl látványos, hiszen ez egy alaprajz-szerkesztő tervezőprogram, azonban mégis hasznos lehet azoknak, akik nagyobb bútorcsere előtt állnak. Az alkalmazással ugyanis bármilyen szoba felülnézeti képét elkészíthetjük, s több mint 1000 tárgy közül választva pontosan láthatjuk, hogy adott berendezés mellett mennyire lesz zsúfolt a tér. Aki pedig nem akar a szobák paramétereinek bevitelével vacakolni, az a kamerás felmérést is segítségül hívhatja. A magicplan Androidra és iOS-re is ingyenesen tölthető le.

Dulux Visualizer

A megszokott környezet feldobására a falak átfestése is hatékony megoldás, ebben segít a Dulux alkalmazása: a helyiség lefotózása után máris variálhatjuk a színeket.  Néhány érintéssel több száz árnyalat közül választhatunk, Androidon és iOS-en egyaránt, ingyenes letöltéssel.

Houzz

A Houzz egy óriási adatbázis, több mint 20 millió bútorral és kiegészítővel. Külföldön ugyan integrált vásárlási lehetőségeket is kínál, Magyarországon viszont inkább ötlettárként hasznos, főként az IKEA Place-hez hasonló 3D-s próba üzemmódnak köszönhetően. A  böngészést különösen kényelmessé teszi, hogy az app fotó alapján automatikusan képes különböző árkategóriájú alternatívákat ajánlani meglévő bútoraink helyett. A Houzz Androidon és iOS-en is ingyenesen tölthető le.

Home Design 3D

A Home Design 3D azoknak jöhet kapóra, akik egy nagyobb átépítés előtt állnak, ezzel a viszonylag egyszerűen kezelhető appal ugyanis a semmiből felhúzhatjuk és berendezhetjük az álomotthonunkat, hasonlatosan a The Sims-ben látott építkezős üzemmódhoz. A Home Design 3D Androidra és iOS-re is elérhető, ingyenes letöltéssel.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.