Hirdetés

Áttörést ért el a 6G-s adatátvitel tesztjén az LG



|

A dél-koreai vállalat sikeresen tette próbára a következő generációs technológiát.

Hirdetés

A világ nagy részére ugyan még az 5G sem jutott el, ez nem akadályozza meg a mérnököket abban, hogy már a távolabbi jövő és a 6G-s hálózatok irányába tekintsenek, melyek kapcsán 2025 környékén kezdődhetnek el a szabványt rögzítő tárgyalások, 2029-ben pedig megtörténhet a technológia piaci bevezetése is.

Az LG nyakig benne van a generációváltást előkészítő fejlesztésekben, nemrég pedig egy fontos mérföldkő eléréséről számolt be a cég: szeptember 7-én sikerrel tesztelték a 6G terahertzes (THz) vezeték nélküli adatátvitelt a berlini Fraunhofer Heinrich Hertz Intézetben (HHI), egy 320 méteres kültéri távon.

Hirdetés

A 155-175 GHz-es frekvenciatartományban lezajlott kísérlet jelentős ugrás a tavaly augusztusi próbakörhöz képest, amikor is még csak 100 méteres távolságba továbbították az adatokat. A siker érdekében az LG, a HHI és a Fraunhofer Alkalmazott Szilárdtestfizikai Intézet (IAF) munkatársai egy teljesítményerősítővel álltak elő, amely képes növelni az ultraszéles sávú frekvenciákat használó 6G jelerősségét. A mérnököknek emellett egy alacsonyzajszint-erősítőt is ki kellett fejleszteniük a bejövő jel minőségének javítására.

"A legutóbbi demonstrációnk sikerével egy lépéssel közelebb kerültünk a másodpercenkénti 1 terabites sebességű 6G megvalósításához, beltéri és kültéri városi környezetben egyaránt."

- idézi az LG közleménye Dr. Dr. Kim Byoung-hoont, az LG Electronics technológiai igazgatóját és ügyvezető alelnökét. Az 5G vezeték nélküli hálózatokhoz képest a 6G sokkal jobb adatátviteli sebességet biztosít alacsonyabb késleltetéssel és nagyobb megbízhatósággal. A dél-koreaiak a szeptember 23-án megrendezésre kerülő 6G Grand Summit nevű rendezvényen fogják bejelenteni a teszt részletes eredményeit, ahol egyben a cég 6G-s fejlesztéseinek jelenlegi állásába is bepillantást engednek majd.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.