Hirdetés

Átverhető a Galaxy S10 ultrahangos ujjlenyomat-olvasója



|

Valaki nemrég demonstrálta, hogy 15 perc alatt képes lepucolni egy Galaxy S10-tulajdonos bankszámláját, ha hozzá kerül az adott készülék.

Hirdetés

A Samsung Galaxy S10 és Galaxy S10+ ultrahangos ujjlenyomat-olvasóval rendelkeznek, amelyek a jelenlegi legmodernebbek, ha képernyőbe épített megoldásokról van szó. Az optikai szenzorokhoz mérten ez a megoldás pontosabb és gyorsabb is. 

Hirdetés

Ennek ellenére azért továbbra is igaz, hogy a hagyományos, fizikai szenzor biztonságosabb és gyorsabb is. Erre bizonyíték, hogy egy Galaxy S10-tulajdonos nemrég demonstrálta, hogy képes a saját ujjlenyomatát felhasználva 3D-s képet alkotni. Így körülbelül 15 perc alatt le tudná pucolni egy Galaxy S10-tulajdonos bankszámláját, ha hozzá kerülne az illető telefonja, és azt csak ujjlenyomat védené. Ennyi időbe telik ugyanis kinyomtatni az ujjlenyomatról a 3D-s modellt. 

Az illető kitért rá, hogy a dolgot felgyorsítja, ha valaki például egy DSLR fényképezővel zoomolva kattint le a szoba másik sarkából (vagy messzebbről) egy poharat, amiből mi ittunk. A fotót importálja a Photoshopba, átállít egy-két dolgot, majd az Autodesk 3ds Max segítségével 3D-s modellt alkot. Egy AnyCubic Photon LCD nyomtatóval 3D-s képet alkot az ujjlenyomatról, amivel már egyből átverhető az ultrahangos szkenner. 

Vagyis bárki gondban lehet, akinek a mobiljához más is hozzáfér, és megszerezhették az ujjlenyomatát, például egy pohárról. A történethez pedig hozzátartozik, hogy a Samsung ultrahangos megoldása sokkal biztonságosabb, mint azok az optikai szenzorok, amiket a többi gyártó használ (azok is átverhetőek). 

A legutóbbi csúcstelefonok mezőnyéből ilyen téren a Galaxy S10e a legbiztonságosabb, az ugyanis oldalra helyezett fizikai szenzort használ, ami az eddigi visszajelzések szerint jóval gyorsabb a beágyazott megoldásoknál. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.