Hirdetés

Az 5G segítségével menthet életeket a ZTE okospólója



|

Nem csak vigyáz ránk, még jól is mutat a ZTE pólóba csomagolt orvosi rendszere.

Hirdetés

Az egészségügyi ruházat kifejezésről valószínűleg senkinek sem egy 5G-s okospóló ugrik be, de most itt az ideje megismerkednünk a fogalommal, a barcelonai Mobile World Congressen (MWC) ugyanis a ZTE egy ilyen megoldást leplezett le.

A YouCare nevű találmány számos paramétert mér a szívműködéstől a légzésen át egészen az izomtónusig és a verejték összetevőiig.

Az eredményeket a póló emblémájába rejtett 5G-s ZTE chip továbbítja okostelefonokra és egy elemzőszoftvert futtató egységnek, így távolról is lehetővé téve a póló viselőjének vizsgálatát és felügyeletét.

Hirdetés

A technológia kulcsát a textilszövetbe rejtett polimer érzékelők jelentik, melyek révén az okospóló megkötések nélkül viselhető és mosható, akárcsak a hétköznapi ruhadarabok.

A YouCare valójában egy széleskörű összefogás eredménye, melyben a ZTE, a Nemzetközi Vöröskereszt, valamint a szenzorokat fejlesztő Let's Web-earable Solutions és a szív- és érrendszeri rendellenességeket előrejelző algoritmusért felelős izraeli BSP-Medical vesz részt.

A Let's Web-earable mögött álló Proger Group vezetője, Umberto Sgambati elmondta, hogy a póló már hivatalosan minősített orvosi eszköznek számít.

A forradalmi ruhadarab teljes egészében Olaszországban készül, tesztelése pedig a jövő év őszén veszi kezdetét a ZTE l'aquilai kutatási központjában - áll a ZTE sajtóközleményében.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.