Hirdetés

Az Activision Blizzard felvásárlásával a Microsoft egy lépéssel közelebb kerül saját metaverzuma megvalósításához



|

A közel 70 milliárd dolláros üzlet keretében megszerzett stúdiókra, franchise-okra és technológiákra Satya Nadella úgy tekint, mint a metaverzum felépítéséhez nélkülözhetetlen téglákra.

Hirdetés

Még szinte el sem kezdődött az év, máris olyan szenzációval szolgált a Microsoft, amit nehéz lesz felülmúlni. A videojáték-ipar történetének legnagyobb értékű üzlete keretében 68,7 milliárd dollárért megszerzi a Call of Duty, a Diablo és a World of Warcraft kiadóját, az Activision Blizzardot.

A két cégvezetés által támogatott megállapodásra még rá kell bólintaniuk a részvényeseknek, és a hatóságok jóváhagyása is szükséges, amire várhatóan 2023. június 30-ig sor is kerül. Addig az Activision Blizzard önállóan működik a jelenlegi ügyvezető, Bobby Kotick irányítása alatt.

Hirdetés

A felvásárlás bejelentését követően Satya a Microsoft részvényeseinek címzett levelében a következőképpen indokolta az akvizíciót szükségességét:

"Kezdettől fogva nagy jelentőséggel bírtak a videojátékok a Microsoft számára. Ma ez a szórakoztatóipar legnagyobb és leggyorsabban növekvő formája, és amikor a digitális világ találkozik a fizikaival, [az akvizíció] kulcsszerepet fog játszani a metaverzum-platformok fejlesztésében."

Bobby Kotick, az Activision Blizzard alkalmazottainak írt nyílt levelében szintén megemlítette a metaverzumot.

"A fejlesztőink és a játékaink fontos komponensei egy gazdag metaverzum felépítésének."

Ráadásul elemzők, mint például Mark Moerdley a Bernsteintől már a tervezett akvizíció beharangozását megelőzően is úgy vélték, hogy a Microsoft kiváló pozícióban van ahhoz, hogy minden képesség a rendelkezésére álljon, ami ma egy metaverzum-platform létrehozásához szükséges. Ez hamarosan kiegészül az Activision Blizzard számtalan játékból álló katalógusával és közel 10 ezer munkatársával, így tényleg komoly riválisa lehet a Facebookból lett Metának a majdani piacvezetői pozícióért folytatott küzdelemben.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.