Hirdetés

Az AirTag követő megmutatta, ahogy egy elveszett pénztárca berepülte Amerikát



|

Egy utas az American Airlines gépén felejtette a pénztárcáját, de hiába mutatja az AirTag-követő, a légitársaság szerint nyoma sincs.

Hirdetés

A 2021-es piacra dobása óta az Apple AirTag követő számos érdekes esetben segített különböző tárgyak nyomára bukkanni, köztük például egy ellopott kerékpárral és egy ellopott autóval, de még egy reptéri csomagtolvajt is lebuktatott, aki ipari mennyiségben űzte a bőröndök megfújását.

Most pedig ismét a légiközlekedés kapcsán került be a hírekbe az apró kütyü, amely éppen élőben közvetíti, ahogy egy elveszett pénztárca berepüli az amerikai városokat.

John Lewis az American Airlines repülőgépén felejtette a tárcáját, amikor a járat késése miatt sietősen kellett elhagynia a fedélzetet, hogy elérjen egy csatlakozást. Először azt hitte, hogy szerencséje lesz, mert a brifkóban egy AirTag tracker is lapult, ám hiába értesítette a légitársaságot, az Americannél ragaszkodtak hozzá, hogy a takarítás közben nem sikerült a pénztárca nyomára bukkanniuk.

Hirdetés

Az AirTag által szolgáltatott adatok alapján azonban a tárca még mindig a fedélzeten van, Lewis pedig élőben követi, ahogy ide-oda utazgat. A tulajdonos elmondása szerint az elvesztése óta a pénztárca már 35 városban fordult meg, vagyis jó eséllyel jogosult lenne egy törzsutas-kedvezményre.

Miután a sztori bejárta a sajtót, a légitársaság felvette a kapcsolatot a pórul járt utassal, cikkünk írásáig azonban Lewis nem közölte, hogy meglett-e a pénztárcája. Azt pedig már mi tesszük hozzá, hogy sajnos az is elképzelhető, hogy a tárcát már régen megtalálta egy élelmes utas, aki felismerte és a gép egy rejtett zugában helyezte el a trackert, a bolondját járatva a tulajdonossal és az American Airlinesszal. Ha így áll a dolog, sokáig elhúzódhat a történet, a cserélhető elemmel üzemelő AirTag ugyanis akár 1 évig is bírhatja a strapát.

Akárhogy is legyen, az Amerikát átszelő követő ismét bizonyította, hogy változatos körülmények között képes teljesíteni a feladatát. Aki pedig úgy érzi, hogy hasznát venné egy ilyen kütyünek, annak jó hír, hogy nemcsak az Apple árul trackert: androidos eszközökhöz a Tile, a Chipolo vagy a Samsung követőit is használhatjuk, a pletykák szerint pedig a Google is elő fog rukkolni a saját megoldásával.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.