Hirdetés

Az akkumulátor is hajlékony lehet a Samsung következő összehajtható okostelefonjában



|

Újabb szabadalom árulkodik arról, hogy nem csak a mobilok, hanem az azokba kerülő akkumulátorok is hajtogatósak lehetnek.

Hirdetés

Már két éve is arról pletykáltak, hogy a Samsung készen áll az összehajtható akkumulátorok sorozatgyártására, most pedig újra terítéken a téma, miután egyre több összehajtható okostelefon van a piacon, a WIPO adatbázisában pedig felbukkant a Samsung egy újabb szabadalma. Ez utóbbi is ahhoz kapcsolódik, hogy a következő-generációs prémium mobilok új fejlesztésű akkukat kapnak. Vagyis nem kell két kisebb, különálló energiaforrásban gondolkoznia a gyártónak. 

Hirdetés

Ehelyett a két cellát egy központi összekötő szalag rögzítené egymáshoz, ami hajlékony. Természetesen ez minden szükséges kommunikációt lehetővé tesz a két oldal között. Mindennek előnye több is lehet: elképzelhető például, hogy egyszerűbb zsanérokat használhatnak a gyártók, illetve trendibb és biztonságosabb dizájnt dolgozhatnak ki. 

Mivel azonban a WIPO csak június 25-én vette fel ezt a szabadalmat, ezért időbe telhet, mire ez a technológia ténylegesen megjelenik a piacon, bármilyen készülékben. Tehát a Galaxy Fold 2-ben még nem valószínű, hogy hajtogatós akku lesz. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.