Hirdetés

Az Amazon nem szállít több terméket Oroszországba



|

Súlyos szankciókról döntött a vállalat. Érintett a Prime Video és a New World MMORPG is.

Hirdetés

Oroszország Ukrajna elleni inváziója a világ más országai mellett rengeteg jól ismert vállalatot is arra késztetett, hogy sajátos korlátozásokat bevezetve álljanak ki a háború ellen. A szankciókban olyan népszerű platformok is érintettek, mint például a kínai hátterű TikTok, vagy éppen a szintén sokak által kedvelt Netflix. A technológiai vállalatok sem hagyták szó nélkül a katonai agressziót, két igazi nagyágyú, a Samsung és az Apple is beszüntette termékei értékesítését Oroszországban, de már az egyik legnagyobb digitális áruház is beállt a sorba.

Hirdetés

Úgy döntött az Amazon, hogy felfüggeszti az Oroszországba és Fehéroroszországba való szállításokat, sőt előbbi esetében még a Prime Videót is elérhetetlenné teszi. Ezeknél picit enyhébb, de így is fontos szankció továbbá az, hogy a New World MMO kapcsán sem fogadnak több rendelést Oroszországban.

"Emlékeztetőül, más amerikai technológiai vállalatoktól eltérően az Amazon és az AWS nem rendelkezik adatközpontokkal, infrastruktúrával vagy irodákkal Oroszországban, és régóta életben lévő irányelvünk van arra vonatkozóan, hogy nem üzletelünk az orosz kormányzattal."

- áll az Amazon hivatalos közleményében.

Korábban az Amazon már azt is bejelentette, hogy nem fogad új AWS-előfizetőket Oroszországból és Fehéroroszországból.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.