Hirdetés

Az Amazon odavág az Apple-nek, és az első billió dolláros óriás lesz



|

Az Apple részvényárfolyama éves szinten 24 százalékot emelkedett, az Amazoné 83-at - és ezzel a világ második legértékesebb vállalata lett.

Hirdetés

A múltban több alkalommal is kitértünk már rá, hogy az Apple lehet a világon az első olyan vállalat, amelynek a piaci értéke már meghaladja az 1 billió dollárt. A piaci értéket az aktuális tőzsdei árfolyam alapján számolják. Tavaly májusban az Apple 800 milliárd dollárt ért, míg a Reuters legutóbbi becslései szerint mostanában 893 milliárd dollárt. 

Hirdetés

Az Apple-nek mindössze 12 százalékos árfolyam-emelkedésre (és így kb. 197,2 dolláros árfolyamra) van szüksége a bravúrhoz. 

A múltban az Apple-re ilyen téren az ExxonMobil és a Microsoft jelenthettek volna fenyegetést, azonban az Amazon a múlt hónapban megelőzte a Microsoftot, és a világ második legértékesebb cégévé nőtte ki magát. 

Az Amazon piaci értéke 752 milliárd dollár, és a növekedésének mértékét és ütemét nézve is úgy fest, hogy odavág az Apple-nek, és a világ első billió dolláros vállalata lesz rövidesen. Ehhez 33 százalékos árfolyam-emelkedésre van szüksége. Mindez soknak tűnhet, ugyanakkor éves szinten az Apple 24 százalékos emelkedést tapasztalt, míg az Amazon részvényeinek értéke 83 százalékot emelkedett ugyanezen időszak alatt. 

Az Amazon a kereskedelmi sikerei mellett tarol az adattárolás terén, az Amazon Echo okoshangszóróval és az Alexa asszisztenssel is. Eközben az Apple iPhone X eladásai a szakértők becslései szerint a várakozások alatt maradnak, a gyártást pedig csökkentik az év első felében. 

Ha az eddigi trendek folytatódnak, akkor az Amazon augusztusban a világ első billió dolláros óriásává válik - az Apple pedig egy héttel később csatlakozik hozzá. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.