Hirdetés

Az AMD fejese ismét megerősítette a Zen 4 processzorok és az RDNA3-as GPU-k idei érkezését



|

Menetrend szerint halad az új szériák előkészítése, a pirosak bizakodók az ellátási láncot illetően.

Hirdetés

AMD nemrég hozta nyilvánosságra a 2021-es utolsó negyedévre, illetve a teljes évre vonatkozó üzleti eredményeit, a számok alapján pedig joggal bizakodhatnak a részvényesek, tavaly ugyanis a bevétel és a nyereség alapján is rekordot döntött a vállalat.

Lisa Su, az AMD vezérigazgatója a befektetőknek tartott konferenciahívás során már az idei évre is kitért, megerősítve, hogy továbbra is számíthatunk a következő generációs Zen 4 Ryzen 7000-es processzorok és az RDNA 3 mikroarchitektúrára épülő RX 7000-es Radeon-videokártyák 2022-es megjelenésére.

Hirdetés

Ezekről legutóbb nem is olyan rég, a január elején tartott CES 2022-n is beszélt a CEO, de azért jó tudni, hogy azóta sem bukkant fel olyan tényező, ami veszélyeztetné az év második felére várt rajtokat.

"A termékeink iránti kereslet nagyon erős, és várakozással nézünk egy újabb, jelentős növekedést és részvényekből származó nyereségeket hozó év elé, ahogy a jelenlegi termékeinket felpörgetjük, és bevezetjük a Zen 4 CPU-k és az RDNA 3 GPU-k következő hullámát. Emellett jelentős beruházásokat hajtottunk végre a 2022-es és az azt követő növekedésünk támogatásához szükséges kapacitás biztosítására"

- mondta Lisa Su. A CEO arról számolt be, hogy az elmúlt 4-5 negyedév során keményen dolgoztak az ellátási láncuk megerősítésén, ezért "nagyon jó" előérzetük van a 2022-es célszámok teljesítésével kapcsolatban. A súlyos összegeket felemésztő kapacitásbővítések azonban a termékek áraiban is megmutatkozhatnak:

"Mindig hosszú távon gondolkodunk, és együttműködünk az ellátási partnereinkkel és az ügyfeleinkkel annak érdekében, hogy megtaláljuk a módját annak, hogy megosszuk a többletköltségeket. A hangsúlyt azonban arra helyezzük, hogy biztosítsuk a magas kereslet kielégítéséhez szükséges készleteket."

Az AMD tehát büszke az ellátási láncban végrehajtott fejlesztésekre, de azért kár lenne abban reménykedni, hogy karácsonyra már roskadozni fognak a polcok az ajánlott fogyasztói áron beszerezhető videokártyáktól. Az viszont tény, hogy korábban maga Lisa Su és az Nvidia pénzügyi igazgatója, Colette Kress is többször kijelentették, hogy 2022-ben már elindul az enyhülés.

A helyzet nagyságrendbeli javulását tekintve pedig leginkább Pat Gelsinger, a GPU-piacra is beszálló Intel első embere lehet közel az igazsághoz, aki 2023-ra várja a kereslet és a kínálat kiegyenlítődését.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.