Hirdetés

Az AMD szerint a bányászok nem is veszik a kártyáikat



|

A piros csapat egyik fejese tagadja, hogy a kriptofarmok miatt is kelendők a GPU-k.

Hirdetés

Az AMD augusztusban mutatta be a Full HD élményhez ideális videokártyáját, a Radeon RX 6600 XT-t, amiről már jó előre megüzenték az elemzők, hogy az energiahatékonysága miatt kívánatos célpont lehet az Ethereumbányászoknak.

Az új vasat végül pillanatok alatt el is kapkodták, azóta pedig tovább borzolta a kedélyeket, hogy több helyen is dedikált AMD-bányászhardverre hajazó kártyák fotói tűntek fel az interneten. A cég pénzügyi vezetője azonban most egy interjúban igyekezett eloszlatni az aggodalmakat.

Hirdetés

Devinder Kumar a Deutche Bank technológiai konferenciáján beszélgetett a pénzintézet elemzőjével, Ross Seymore-ral, aki arról faggatta, hogy minek köszönhetők az AMD grafikus vezérlőinek növekvő eladásai. A lehetséges okok között a kriptobányászatot is megemlítette, Kumar azonban határozottan hárította a felvetést.

A vezető úgy fogalmazott, hogy a kriptobányászat elhanyagolható jelentőséggel bír a GPU-eladásokban, s hogy nem is részesítik előnyben a bányászokat, mivel az AMD továbbra is a játékosokra koncentrál. Kumar szerint így a növekedés egyszerűen csak az RX 6000-es széria sikerének tudható be.

Mondanánk, hogy megnyugtató szavak, ám az AMD-nek nem feltétlenül kell dedikált bányászkártyát készítenie ahhoz, hogy a farmerek rárepüljenek a készletekre: elég csak arra a nemrég felbukkant videóra gondolni, amelyen hegyekben állnak a 6700 XT-k egy kirptofarmokban utazó cég raktárában.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.