Hirdetés

Az AMD vezetője a készlethiány közeli enyhülését jósolja



|

Lisa Su szerint még az idén javulhat a helyzet a GPU-k és CPU-k piacán.

Hirdetés

Az utóbbi időben a chipek hiánya komoly kihívás elé állította tech ipart, az alapvető alkatrészek híján több termékből sem tudnak eleget gyártani a videokártyáktól a next-gen konzolokon át egészen az autókig. Eközben a kereslet egyre erősebbé válik, amit a GPU-k esetében a kriptovaluták bányászata is tetéz.

A jelenség legnagyobb kárvallottjai a játékosok, akik gyakorlatilag nem tudnak videokártyához jutni, ha pedig mégis, akkor horror összegeket kell kicsengetniük értük. Nekik lehet biztató, hogy az AMD vezetője, Dr. Lisa Su szerint már az idén enyhülhet a készlethiány a CPU/GPU-piacon.

Hirdetés

Su a Bloombergnek adott interjújában úgy nyilatkozott, hogy a jelenleg tapasztalható chiphiány ugyan több iparágat is gúzsba kötött, ám ő mégsem látja olyan katasztrofálisnak a helyzet, mint sokan mások. Az AMD CEO-ja szerint a jelenség csupán a "kereslet és a kínálat közötti időszakos egyensúlytalanság" példája a félvezetők piacán.

Su úgy saccolja, hogy az AMD 2021 második felében már növelheti chipkészleteit, így több processzort és videokártyát szállíthatnak. Ez részben a hatékonyabb gyártástechnológiáknak köszönhető, melyre jó példák a Ryzen 5000 széria B2 steppinges lapkái.

Az AMD-nek pedig szüksége is lesz a plusz kapacitásra, hiszen a kifejezetten gamereknek szánt belépőszintű videokártyáik, a Radeon RX 6600 és 6600 XT már a spájzban vannak, s minden bizonnyal hatalmas lesz irántuk a kereslet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.