Hirdetés

Az amerikai elnök emberek haláláért tette felelőssé a Facebookot, a közösségi oldal nem sokat késlekedett a válasszal



|

Mark Zuckerbergék egészen máshogy látják a helyzetet.

Hirdetés

Elég nagy visszhangot kapott az Egyesült Államok elnökének, Joe Bidennek a friss sajtótájékoztatója, amely során összefüggésbe hozta a közösségi médiát, főként a Facebookot az alacsony oltási hajlandósággal. Biden szerint Zuckerbergék platformja nem küzd megfelelően az egészségüggyel kapcsolatos álhírek és dezinformáció ellen, emiatt pedig ugyan csak közvetett módon, de emberek haláláért felelősek.

Hirdetés

Nem kellett sokat várni a Facebook válaszára sem, ugyanis nemrég megjelent egy bejegyzés, amiben a csapat igyekezett tisztázni a helyzetet, és elég keményen vissza is vágott az amerikai elnöknek. A közösségi oldal üzemeltetői azzal érveltek, hogy a járvány kezdete óta több mint 2 milliárd ember kapott már tájékoztatást a koronavírusról és a vakcinákról a Facebookon, ezek között pedig 3,3 millió olyan amerikai állampolgár van, aki a platform vakcinakeresőjét használva tudta meg, hol kaphat oltást, és egyúttal időpontot is foglalt.

Egy felmérés alapján az amerikai Facebook-felhasználok 85%-a oltatta be vagy szeretné beoltatni magát, így a közösségi oldal szerint nem az ő hibájuk, hogy Bidenék nem tudták elérni a kitűzött céljukat, és július 4-ig nem sikerült eljutni odáig, hogy az USA lakosságának 70%-a megkapja az oltást. A Facebook a bejegyzésben arra is kitért, hogy milyen módszerekkel segítik az emberek tájékozódását a témában, illetve hány alkalommal csaptak már le hamis információkra.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.