Hirdetés

Az amerikai középosztálynak egyre kevésbé telik iPhone-ra



|

Amerikában a legolcsóbbak az Apple okostelefonjai, a dolgozó amerikai középosztály számára mégis egyre nagyobb kihívás megvásárolni egy iPhone-t.

Hirdetés

Az Apple iPhone készülékei drágák. Nagyon. Ami azt illeti, hazánkban a legdrágábbak. Tim Cook szerint ez nem probléma, ugyanakkor iparági források és szakértői vélemények szerint a magas árak hatására durván bezuhanhatnak az iPhone XS és az iPhone XS Max eladásai

Hirdetés

Az elmúlt években többször hallhattuk már, hogy a dolgozó középosztálynak egyre nehezebb a helyzete, és egyre nehezebben él meg. Ez fokozottan igaz az amerikai középosztályra is, állandó téma a lakbér, az egészségügy és az oktatás. 

A helyzetnek mára az Apple iPhone készülékek is egyfajta mérőeszközeivé váltak. Vagyis, hogy egy háztartás vagy ember mennyi iPhone-t tudna megvásárolni az éves jövedelméből. Mivel az iPhone sok szempontból szimbóluma ennek-annak, nem véletlen, hogy a tüntetések során ezeket előszeretettel égetik el vagy törik össze az érintett országokban. 

Az elmúlt évek során mindenesetre folyamatosan emelkedtek az új iPhone készülékek vételárai. Olyannyira, hogy egy átlagos amerikai háztartás tagja már csak fele annyi iPhone készüléket tudna vásárolni a bevételekből, mint 2007-ben. 

Természetesen az összehasonlítás olyan értelemben nem korrekt, hogy nem tükrözi az újabb készülékek technológiai fejlettségét. Azt azonban tökéletesen mutatja, hogy míg az iPhone-ok vételárai a csillagos ég felé tartanak, addig a jövedelmek messze nem emelkednek ilyen tempóban. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.