Hirdetés

Az amerikai választásra is veszélyt jelentő hackerhálózatot kapcsolt le a Microsoft



|

Egy orosz hackerhálózat működését állította meg a vállalat. Állítólag a kórházak elleni zsarolóvírus-támadások mögött is ez állt.

Hirdetés

A Microsoft és több partnere (köztük az ESET és a Symantec) sikeresen felszámolt egy orosz hackerek által üzemeltetett hálózatot és hackelésre alkalmas eszközöket, nem sokkal az amerikai választások előtt. A Trickbot nevű orosz botnet egy olyan kártevő, amely több mint egymillió gépet fertőzött meg 2016 óta, és többek között a kórházak elleni zsarolóvírus-támadások hátterében is ez állt. A szakemberek szerint az amerikai választásokat is megpróbálták volna befolyásolni a gépek lefagyasztásával és a pánikhangulat keltésével. 

Hirdetés

A zsarolóvírus-támadások egyre elterjedtebbek, és ha vannak is offline mentések, sokszor az álhírekkel már nem tudnak mit kezdeni az érintettek. Gyakran támadnak ráadásul iskolákat, bíróságokat vagy kórházakat, utóbbiakra a múlt hónapban szálltak rá Amerikában a világ legnagyobb botnethálózatán keresztül a támadók. 

A szakértők szerint egy igen komoly szervezetet sikerült kiiktatni (kulcsfontosságú infrastruktúra elvágásával), amely így nem tudja majd befolyásolni az amerikai választást, és a zsarolóvírus-támadásokat is mérséklik ezzel a lépéssel. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.