Hirdetés

Az Android 10 mellé Harmony OS-t is kaphat a Huawei P40 Pro



|

Állítólag két operációs rendszerrel jöhet a Huawei következő csúcsmobilja, ha Amerika nem rendezi 2020 elejéig a kínai gyártó ügyét.

Hirdetés

A Huawei a múlt hónapban mutatta be Android 10 rendszerrel a Mate 30 és a Mate 30 Pro csúcsmobiljait, azonban Amerika tiltólistája miatt nem használhat Google-szolgáltatásokat, így pedig nem jutott el a készülék Európába sem. 

Hirdetés

Pletykák szerint Amerika és Kína a következő hónapokban végre rendezi majd a Huawei ügyét, ugyanakkor a cégnek van egy stratégiája arra az esetre is, ha ez mégsem történik meg. 

Ha Amerika nem oldja fel a korlátozásokat 2020 elejéig, akkor a Huawei P40-es mobilok az Android 10 mellé Harmony OS rendszert is kapnak. Ez utóbbi értelemszerűen Huawei alkalmazásboltot és szolgáltatásokat is jelent. A nyugati felhasználók úgy tehetnek majd egy próbát ezzel, hogy az Androidtól sem lesznek elszakítva, a Huawei pedig értékes visszajelzéseket kapna a fejlesztésekhez. 

A Huawei korábban arról beszélt, hogy a Harmony OS nem áll készen a mobilpiaci szereplésre, illetve két évig még nem alternatíva az iOS ellen. Ha valamelyik cégnek, akkor a Huawei-nek azonban van kellő erőforrása ahhoz, hogy felgyorsítsa a fejlesztéseket. A P40 és a P40 Pro elvileg jövő márciusban debütálnak majd - ha Amerika lehetővé teszi, akkor szinte biztos, hogy Android 10-zel és Google-szolgáltatásokkal. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.