Hirdetés

Az Android Auto segít, hogy ne veszítsd el a kocsidat



|

Hasznos funkcióval bővül a Google fedélzeti rendszere.

Hirdetés

Szerencsés esetben az ember mindig pontosan emlékszik arra, hogy éppen hol hagyta az autóját, ám mégis előfordulhatnak olyan helyzetek, amikor elvész ez az információ, legyen szó egy ismeretlen városról vagy egy óriási parkolóról, frusztráló kutatásra kényszerítve a kormány mögé visszavágyó sofőrt. A Google Térképek viszont itt is segít, hiszen már 2017 óta elérhető benne a parkolóhely elmentése, most pedig a keresőóriás fedélzeti rendszerébe, a népszerű Android Autóba is megérkezett ez a rendkívül hasznos funkció.

Elsőként a 9to5Google hívta fel rá a figyelmet, hogy az Android Autóhoz készült Google Térképek egy új felugró ablakkal bővült, amely a navigációs célhoz való megérkezéskor lehetőséget ad a parkolóhely megjegyzésére. Ha pedig az átlagosnál tovább maradunk, másnap emlékeztetőt is kapunk a jármű pozíciójáról, androidos mobilokon legalábbis biztosan.

Hirdetés

A beszámoló alapján úgy tűnik, hogy a Google Térképek ilyenkor nem azt a helyet jegyzi meg, ahol felugrik az ablak és megnyomjuk a gombot, hanem azt, ahol ténylegesen megállunk az autóval. Így például egy nagy bevásárlóközpontnál parkolva is garantált, hogy a jármű tényleges helyét, és nem csupán az épület címét fogja mutatni a térkép.

Forrás: 9to5Google
Forrás: 9to5Google

Azt sajnos nem tudtuk letesztelni, hogy Magyarországon is felbukkant-e az új segítség, de akinek van tapasztalata a dologgal, az mindenképp ossza meg a kommentek között.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.