Hirdetés

Az Android csevegőjébe is jöhet a funkció, aminek mindig is alapnak kellett volna lennie



|

Az iMessage és a WhatsApp után a Google Messages is igyekszik lépést tartani a kor elvárásaival.

Hirdetés

Az évek során a Google látványosan megszenvedett azzal, hogy egy népszerű üzenetküldőt alakítson ki a platformjain, elég csak a megboldogult Google Talkra vagy a Hangoutsra gondolni, az androidos Messages azonban stabil pontnak tekinthető, és folyamatosan új funkciókkal turbózza fel a keresőóriás. Az alkalmazás béta kiadása rendszeresen árulkodik ezekről, legutóbb például a zajszűréssel javított hangfelvételekre utalva, most pedig egy ennél is hasznosabb képesség érkezésében reménykedhetünk.

A TheSpAndroid nevű blog ugyanis nemrég a béta app kódjában szúrta ki, hogy a Google az elküldött üzenetek utólagos szerkesztésével kísérletezik. A programban négy úgynevezett flag is árulkodik erről, amelyek november 19-én kerültek be a csevegőbe, ám egyelőre csak a helyet foglalják, nem lehet velük bekapcsolni a funkciót.

Hirdetés

Így aztán az is rejtély, hogy mikor debütálhat, vagy hogy végül tényleg eljut-e a 2014 óta elérhető üzenetküldő repertoárjába. Mindazonáltal jó esély van rá, hogy a keresőóriás előbb-utóbb tényleg meglépi a dolgot, mivel a nagy konkurensek már átestek rajta: az iMessage az iOS 16 óta támogatja a szövegek utólagos szerkesztését, a WhatsApp pedig az idén tette lehetővé.

A másik nagy kérdés, hogy a Google vajon mennyi ideig ad majd lehetőséget az üzenetek módosítására, erre ugyanis nincs univerzális megközelítés, az Apple például csak 2 percig engedi a piszkálást, míg a Metához tartozó WhatsAppban negyed óránk van a tűzoltásra. A konkurensek ráadásul az üzenetek utólagos törlésére is lehetőséget biztosítanak, a Google Messagesben viszont egyelőre nem látni erre utaló jelet.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.