Hirdetés

Az Android is meg tudja majd találni a kocsikulcsodat



|

UWB-támogatást kap az Android, így a követőcímkék kezelése mellett a kocsikulcsot is megtalálhatják a jövőbeli mobilok.

Hirdetés

Az Apple iPhone-okon már adott az UWB technológia, az androidos mobiloknál még nem igazán: csak a Samsung Galaxy Note 20 és Galaxy Note 20 Ultra rendelkezik UWB chippel, illetve a Xiaomi is átvenné ezt. Az XDA az Android kódjában viszont rábukkant, hogy a Google maga is sokkal hozzáférhetőbbé tenné az UWB-t, és univerzálisan támogatná az Androidban. 

Mire lesz jó ez az egész? A Samsung SmartThings Find szolgáltatáshoz hasonlóan meg lehet majd találni az elveszett tárgyakat, és a rendszer útba is igazít ezekhez. Persze ehhez az egészhez szükség van arra, hogy az elveszett tárgyban legyen UWB-s chip, vagy pedig egy ilyen követőcímke lógjon rajta. 

Hirdetés

Az XDA szerint nincs rá garancia, hogy az Android 12-re elkészül az UWB-támogatás, vagyis az sem biztos, hogy a Pixel 6 mobilok kínálnak majd ilyesmit. Szokás szerint a technológia támogatása a sok gyártó sokféle álláspontja miatt nem lesz egységes. Ennek ellenére jó hír lehet, hogy megfelelő eszközökkel a jövőben könnyen rá lehet majd bukkanni az elfelejtett kocsikulcsra (vagy ki is válthatja azt az UWB-s mobil) vagy tárcára, és a beltéri navigáció is pontosabbá válhat. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.