Hirdetés

Az androidos telefonok vagy az iPhone-ok gyűjtenek rólad több adatot? Kiderült az óriási különbség



|

Nem túl meglepő módon az a gyártó találja hiteltelennek a kutatást, aki vesztesen került ki a megmérettetésből.

Hirdetés

Az ArsTechnica által közzétett új kutatás szerint durva különbséget mutatnak az androidos készülékek és az iPhone-ok annak tekintetében, hogy mennyi adatot gyűjtenek össze a felhasználókról.

A különbség pedig cseppet sem kicsi: kiderült ugyanis, hogy a Android 20-szor több adatot küld el a cégnek, vagyis a Google-nek, mint amennyit egy iPhone összeszed rólunk az Apple számára.

Hirdetés

Mindez a napi adatmennyiségen is meglátszik: a Google nagyjából 10 óránként 1 megabájtnyi adatot szed össze, míg az Apple csak 4242 kilobájtnyi információt zsebel be felhasználónként fél nap leforgása alatt. Kiszámolták összességében az amerikai mobiltulajdonosokra levetítve ez mit jelent, a kutatás ezen része pedig azt mutatta, hogy a Google 1,3 terabájt, míg az Apple 5,8 gigabájt adatot gyűjt össze 12 óránként a felhasználóiról. 

A Google illetékesei egyébként az egész vizsgálatot hiteltelennek tartják, mivel véleményük szerint a kutatók hibás metódussal számolták.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.