Hirdetés

Az Androidra való átváltást is kénytelen lesz megkönnyíteni az Apple



|

Egy hivatalos dokumentum árulkodik róla, milyen változtatásokat kell még meghoznia a cégnek az új EU-s szabályozás miatt.

Hirdetés

Március 6-án lejárt a 2022-ben elfogadott digitális piacokról szóló jogszabály (DMA) alkalmazásának határideje, amelynek értelmében a legnagyobb platformokat kezelő tech vállalatoknak egy sor változtatást kellett végrehajtaniuk a szolgáltatásaikban azzal a céllal, hogy tisztességesebb versenyfeltételeket és nagyobb átláthatóságot teremtsenek.

Az új EU-s regula így mások mellett a Google-nél és az Apple háza táján is jelentősen befolyásolta a szolgáltatási feltételeket, az utóbbinál például elhozva az eddig zárt iOS-re az alternatív alkalmazásboltokat és böngészőmotorokat. Most pedig kiderült, hogy ez csak a kezdet, a DMA miatt ugyanis további intézkedésekkel is készülnek a cupertinóiak.

Az almás cég nemrég publikált egy hivatalos dokumentumot, amely a DMA-hoz való igazodás jegyében végrehajtandó lépéseket összegzi. Ebben pedig a már végrehajtottakon túl több jövőbeli módosításra is fény derül. A legfontosabb talán, hogy a cég 2025 őszéig elérhetővé fog tenni egy "felhasználóbarátabb adatátviteli módot" az iOS-en az androidos telefonokra való költözéskor.

Hirdetés

Ennek részletei kapcsán a dokumentum csak annyit ír, hogy más cégek által kínált migrácós eszközökre fog épülni. A gördülékenyebbé váló költözésen túlmenően pedig az Apple az alapértelmezett Safari böngészőt is törölhetővé teszi még az idei év végéig, valamikor 2024 vége és 2025 eleje között pedig egy új megoldással is előáll az egyazon készüléken használt böngészők közötti adatátvitelre, könnyebbé téve a váltást a felhasználók számára.

A felsorolt módosítások valószínűleg csak az EU területén lesznek érvényesek, az eddig bevezetett intézkedések, például az App Store-rivális alkalmazásboltok legalábbis csupán ebben a régióban támogatottak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.