Hirdetés

Az Apple elcsábította a Google egyik legjobb szakemberét



|

Ian Goodfellow a Google egyik legjobb mesterséges intelligenciával foglalkozó szakembere volt - mostantól az Apple-nél dolgozik.

Hirdetés

A tech szektorban, és főleg a mobilpiacon a nagy gyártók folyamatosan harcolnak egymással, hol az egyik ér el nagyobb piaci részesedést és eladásokat, hol a másikat hozzák ki győztesnek a számok és elemzések. A Szilícium-völgyben azonban van egy másfajta háború is, amely kevésbé van szem előtt. A cégek ugyanis háborúznak a tehetségekért, az egyes területeken pedig csak néhány olyan ember akad, aki a legjobbnak számít. 

Hirdetés

Értelemszerűen a nagyok szeretnék elcsábítani ezeket a szakembereket. Az Apple-nek sikerült is átigazolnia a Google egyik legjobb specialistáját, a mesterséges intelligenciával foglalkozó Ian Goodfellowt. Az utóbbi két évben a gépi tanulással foglalkozott a Google-nél, március óta azonban már az Apple különleges projektek csoportjában a gépi tanulási részleg igazgatója. 

Goodfellow valószínűleg azért váltott, mert a Google-nél "csak" senior beosztású volt, az Apple-nél azonban igazgató lett belőle. Valószínűleg ez a díjazásán is meglátszik. Goodfellow saját jellemzése szerint az iparág vezető szereplője a gépi tanulás terén - a szakértők szerint ezzel nem túloz. Számos olyan gépi tanulást segítő algoritmust talált fel, amelyeket a bonyolultságuk miatt felesleges megpróbálni röviden jellemezni. 

Azt egyelőre nem tudni, hogy az Apple-nél valami újat kell kitaláljon, vagy az lesz a feladata, hogy versenyképesebbé tegye a Sirit. Nem kizárt az sem, hogy az iPhone-ok kameráját akarja tovább okosítani az Apple. A nagy eredményekre valószínűleg hónapokat, éveket kell még várnunk, de az viszont biztos, hogy az Apple nagyon örülhet a legújabb kiváló szakemberének. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.