Hirdetés

Az Apple iPhone X volt tavaly a világ kedvence



|

2018-ban a Xiaomi Redmi 5A volt a legkelendőbb androidos okostelefon, összesítésben pedig az iPhone X volt a legnépszerűbb.

Hirdetés

A Counterpoint Research legutóbbi elemzése arra világított rá, hogy globálisan mely gyártók és mely konkrét modellek voltak a legnépszerűbbek a mobilpiacon 2018-ban. Bár az Apple mostanában szenved az iPhone-eladások terén, a globális piac azért jó képet fest az gyártóról. 

Hirdetés

Ami azt illeti, 2018 legnagyobb darabszámban eladott okostelefonja az iPhone X volt, de a második, harmadik és negyedik legkeresettebb készülék is iPhone volt (iPhone 8, iPhone 8 Plus és iPhone 7). A lista további részén pedig két további iPhone is felbukkan még. 

Az androidos mezőnyben meglepő módon a Xiaomi Redmi 5A volt a világ legkeresettebbje 2018-ban. Az olcsó mobil még a Samsung Galaxy csúcsmobilokat is megelőzte eladások terén (a Galaxy S9 és a Galaxy S9+ is ott van a top 10-ben). A Huawei azonban nem fért fel a legnépszerűbbek listájára, a leget jelentő P20 Lite-ból "csak" 13 millió fogyott. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.