Hirdetés

Az Apple is közreműködött minden idők egyik legnagyobb iPhone lopásában



|

Egy trükkös páros több ezer iPhone-t szerzett jogtalanul, amiket maga a gyártó nyújtott át nekik.

Hirdetés

Az okos tolvajok nem rontanak be csak úgy egy Apple Store-ba és vágják zsebre az ott kiállított készülékeket, mivel a gyártó ezeket utólag könnyedén le tudja tiltani, így legfeljebb alkatrészként lehet értékesíteni a zsákmányt, természetesen jóval kevesebb pénzért, mint amennyit használható eszközként érhetnének.

Két leleményes csaló azonban kidolgozott egy rafinált módszert, amivel több ezer új iPhone-t tudtak szerezni az almás cégtől, zsíros haszonnal adva tovább őket.

Hirdetés

Az Egyesült Államok Szövetségi Ügyészsége nemrég közleményben tudatta, hogy az esküdtszék bűnösnek talált két kínai állampolgárt, akik Hong Kongból származó hamisított iPhone-okat küldtek be javításra az Apple-nek és a cég hivatalos szervizpartnereinek, hogy eredeti cserekészülékeket kapjanak vissza helyettük.

A további, meg nem nevezett bűntársakkal is együttműködő elkövetők, a 33 éves Haotian Sun és a 33 éves Pengfei Xue a gyártó átverésének érdekében módosították a kamu mobilok sorozatszámát, és álneveket adtak meg a javítási kérelmek benyújtásánál. Az ügyészség szerint a csalássorozat 2017 májusától 2019 őszéig tartott, a páros pedig több mint 5000 eredeti iPhone-t szerezhetett, 3 millió dollár feletti veszteséget okozva az Apple-nek.

A 2019 decemberében letartóztatott duót postai csalás és postai csalás elkövetésére irányuló összeesküvés vétkében találták bűnösnek, amiért akár 20 év börtönt is kaphatnak. Az ítélethirdetést 2024. június 21-re tűzték ki. Habár a csalók nagyban űzték az ipart, a rekordok könyvébe nem kerülnek be az akcióval, az idők során ugyanis már akadt példa ennél is nagyobb lopásokra, többnyire raktárak vagy teherautók kifosztásával.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.