Hirdetés

Az Apple leállít egy szolgáltatást, amit még Steve Jobs mutatott be



|

Hamarosan véget ér az ingyenes fotószinkronizálás.

Hirdetés

Az évek során az iCloud felhőszolgáltatás olyannyira az Apple-ökoszisztéma részévé vált, mintha a 2007-ben boltokba került első iPhone-nal együtt debütált volna, pedig valójában csak jóval később, 2011-ben vált elérhetővé.

Az 5 GB-os ingyenes tárhelyet kínáló platformot még maga Steve Jobs prezentálta, méghozzá egy ugyancsak ingyenes fotószinkronizációs társfunkció, a My Photo Stream kíséretében. Sokak számára eleve meglepő lehet, hogy az utóbbi még mindig létezik, ám aki eddig nem vett tudomást róla, az már ne is nagyon fáradjon vele.

Hirdetés

Az Apple ugyanis nemrég a hivatalos támogatási oldalán hívta fel rá a figyelmet, hogy június 26-tól kezdve nem szinkronizál több fényképet a My Photo Streamen keresztül, július 26-án pedig minden meglévő felvételt töröl a szervereiről, a sírba küldve a közel 12 évet megélt szolgáltatást.

A hírt viszont valószínűleg nem sokan fogják megsiratni, a My Photo Stream ugyanis eleve csak azoknál elérhető, akik nem használják a fejlettebb iCloud Fotókat, és őket is komoly megkötésekkel szolgálja. A legfontosabb, hogy a nagy felbontású képeket gyengébb minőségben, mindössze 30 napig tárolja, a további eszközökre való lementésükről pedig manuálisan kell gondoskodnunk.

Aki még ezek ellenére is igénybe vette a funkciót, az június 26-tól csak az iCloud Fotókra számíthat, amely viszont nem sok képet tud befogadni az ingyenesen elérhető 5 GB-os tárhelyével. A My Photo Streamen ezzel szemben nincs ilyen limit, hanem darabszám alapján (óránként 1000, naponta 10 ezer, havonta 25 ezer) korlátozza a feltöltéseket.

Az Apple szerint a felhasználóknak nincs miért aggódniuk, mivel a My Photo Stream csak olyan fotókat őriz, amelyek már eleve megvannak valamelyik eszközünkön, így a szolgáltatás leállásával sem történhet meg, hogy elvesznek a képeink.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.