Hirdetés

Az Apple lebutította a Face ID-t, hogy megjelenhessen az iPhone X



|

A gyártási nehézségek miatt kénytelen volt engedni az Apple: az iPhone X csak butább Face ID-val érkezhet meg nagyjából időben.

Hirdetés

Hamarosan megjelenik az iPhone X, ami a valaha volt legdrágább és legfejlettebb Apple okostelefon. Az ujjlenyomat-olvasót pedig 3D-s arcfelismerésre, vagyis a Face ID rendszerre cseréli. 

Hirdetés

A Bloomberg szerint a technológia annyira fejlettnek számít, hogy az Apple beszállítói képtelenek tartani a minőségi előírásokat. A partnergyártók ugyan egyre jobbak az alkatrészek követelmények szerinti gyártásában, az Apple mégsem tud majd elég iPhone X-et piacra dobni. A Bloomberg szerint az Apple eleve kénytelen volt lazítani az előírásain és követelményein, ami a Face ID-t és annak alkatrészeit illeti. Ennek az eredménye az, hogy az iPhone X gyártása felgyorsul, cserébe a Face ID nem lesz olyan pontos és megbízható, mint a bemutatón láttuk és ígérték.

Az Apple szerint a Touch ID nagyjából 50 000 próbálkozásból egyszer oldja fel illetéktelen személynek a zárolást, ez az arány egy a millióhoz a Face ID-nál. A mostani változtatások nyomán ez valószínűleg sokat romlott, de még mindig biztonságosabb lehet a Touch ID-nál. A Face ID egyébként mobilfizetésre, 3D-s modellezéshez és egyéb funkciókhoz is használható. 

Az Apple nem akarta a készülék hátlapjára tenni a közel keret nélküli kijelző miatt száműzött ujjlenyomat-olvasót, és mivel a kijelzőbe ágyazott szenzorok még nem elég pontosak, inkább teljesen lemondott a technológiáról. Sajnos ez a Face ID miatt egy vaskos kivágást, szenzorsávot jelent a képernyő tetején, ami sokakat nagyon zavar, és a YouTube-ozás élményét is rontja majd.  

Frissítés: az Apple szerint a Bloomberg beszámolója alaptalan, és a Face ID hatékonysága vagy biztonsága egyáltalán nem romlott, továbbra is maradt az egy a millióhoz mutató. A Bloomberg ugyanakkor nem említette, hogy ezt az arányt mikor határozták meg (az állítólagos módosítások előtt vagy után).  

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.