Hirdetés

Az Apple mindennél többet ér a világon



|

A Forbes szerint 2018-ban az Apple a világ legértékesebb márkája. Második a Google, az Amazon megelőzte a Coca-Colát.

Hirdetés

Valószínűleg nem sok embert lep meg, de a Forbes által összeállított listán a világ öt legértékesebb márkája mind tech cég. A szektor fontosságát jól szemlélteti, hogy az Amazon megelőzte a Coca-Colát, és így bekerült az öt legértékesebb vállalat közé. 

Hirdetés

A listát a Forbes annak figyelembevételével állította össze, hogy az adott cég márkája mennyit termelt az elmúlt három éves periódusban. Ezután az eredményt különböző pénzügyi mutatószámokkal is kombinálták, majd megkapták a végső mutatót, amely alapján összeállították a toplistát. 

A Forbes számításai szerint az Apple jelenleg 182,8 milliárd amerikai dollárt ér, vagyis 8 százalékkal többet, mint tavaly. Érdekesség, hogy a Samsung világszinten több okostelefont adott el 2017 utolsó negyedévében, mint az Apple, a szektor nyereségének a 87 százaléka mégis az almás cég kezében kötött ki. 

A Google értéke tavaly óta 30 százalékot emelkedett, ennek ellenére csak a második lett, 132,1 milliárdos értékeléssel. Az elmúlt három évben folyamatosan zárkózik fel az Apple mögött. A top ötbe került még a Microsoft 104,9 milliárdos márkaértékkel, a Facebook 94,8 milliárddal, valamint az Amazon 70,9 milliárddal. 

A Samsung a Disneyt megelőzve a hetedik legértékesebb cég. A Huawei a 79. helyen van, ezzel az egyetlen kínai okostelefon-gyártó a top 100-ban. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.