Hirdetés

Az Apple-nél is érik a kijelző alá épített ujjlenyomat-olvasó



|

Újabb Apple-szabadalomban bukkant fel a képernyőbe ágyazott Touch ID ötlete, lassan az Apple is visszahozhatja az ujjlenyomat-olvasót.

Hirdetés

Miközben az androidos mobilokban a sokadik-generációs képernyőbe ágyazott ujjlenyomat-olvasók dolgoznak, addig az Apple továbbra is tartja magát ahhoz a szokásához, hogy egy új technológiát több éves lemaradással vesz át a többiektől. Régóta érik már a képernyő alá épített Touch ID érkezése, és valószínűleg a koronavírusjárvány még jobban ösztönözte az Apple-t a témában, hiszen a Face ID nem működik maszk viselése mellett. 

Hirdetés

A kávamentes kijelző eléréshez pedig amúgy is a képernyő alá kell rejtenie az Apple-nek a Face ID/Touch ID alkatrészeit. A Patently Apple most egy olyan szabadalomra bukkant rá, amelyben az Apple egy nagy ujjlenyomat-olvasó szenzort mutogat a kijelző alatt. 

A felismerés nem csak egy adott ponton történne, hanem majdnem a képernyő egészén - így pedig a hitelesítés gyorsabb és egyszerűbb lenne , mert bárhol meg lehetne érinteni a kijelzőt. A szabadalom persze nem garancia a beágyazott Touch ID érkezésére, de a szakértők szerint ez egyébként is időszerű lenne már. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.