Hirdetés

Az Apple órái töltési hibákat produkálnak a legújabb szoftverfrissítés óta



|

A nem gyári töltőket érinti a hiba, ami az Apple WatchOS 8.3-as verziójában jelent meg.

Hirdetés

Ugyan az Apple okosóiráin futó operációs rendszer, a WatchOS legújabb, 8.3-as változata pont arra volt hivatott, hogy a szoftverben felfedezett hibákat javítsa, egy új, elég idegesítő bugot is hozott sajnos. Akik az Apple hivatalos kiegészítői mellett vagy helyett más cégek kábeleit vagy állványait is használni szeretnék, azok bajba kerültek, sokak órája ugyanis nem tölt ezekkel.

A hibáról hivatalos megerősítés még nem érkezett, de számos felhasználó írt a különböző közösségi médiumokon arról, hogy Apple órája nem, vagy csak minimálisan töltődik a WatchOS 8.3 telepítés óta, ha külső gyártó töltőjét használja.

Hirdetés

Egy Reddit-poszt alatt például számos vásárló jelezte, hogy nála is fennáll a probléma, ami miatt egyáltalán nem, egyes esetekben pedig összesen két százaléknyit tölt az órájuk akkumulátora. Ugyanitt volt olyan kommentelő is, aki próbaképpen feltelepítette a 8.4-es szoftver bétaváltozatát is, ám a töltéssel kapcsolatos problémát ez sem oldotta meg.

Mivel az Apple Watchok tulajdonosai nem kaptak róla értesítést, hogy a szoftverfrissítéssel megszűnt volna a külső töltők támogatása, minden bizonnyal nem szándékosan iktatta ezeket ki az Apple, hanem tényleg egy bugról van szó.

Fontos megjegyezni azt is, hogy nem minden, nem az Apple által gyártott töltő esetében áll fenn a probléma, több posztoló is említette, hogy az Amazon piacterén vásárolt, kifejezetten olcsó modellek voltak azok, amik nem működnek megfelelően a frissítés óta. Amíg nem oldódik meg a probléma, látszólag nincs jobb javaslat, mint hogy aki teheti, használjon eredeti Apple töltőt, ha egy másik modellt érint a töltési hiba.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.