Hirdetés

Az Apple szerint 8 GB RAM egy MacBookban olyan, mint 16 GB bármely más laptopban



|

A cupertinóiak úgy vélik, hogy egy 8 GB RAM-mal szerelt MacBook egy 16 GB-os Windows PC-nek felel meg.

Hirdetés

Az iPhone 15-széria és az új Apple Watchok szeptemberi leleplezése után az Apple egy újabb nagyszabású termékbemutatóval zárta az októbert, melynek során nemcsak a felfrissített iMac lépett színre, de az M3-as processzorral szerelt 14 és 16 hüvelykes MacBook Pro laptopok is.

A 13 hüvelykes M2-es MacBook Prót leváltó gépet ugyanakkor nem fogadta egyöntetű lelkesedéssel a közönség, miután kiderült, hogy a 800 ezer forintról induló alapkiadásban továbbra is csupán 8 GB memória áll rendelkezésre. Sokak szerint ez 2023-ban már méltatlan egy olyan laptophoz, ami a profi felhasználást sejtető "Pro" címkét viseli magán, ám az Apple egészen másképp vélekedik erről.

Hirdetés

A vállalat globális termékmarketingért felelős alelnöke, Bob Borchers nemrég egy kínai videósnak adott interjút, amelyben a 8 GB-os induló memóriát érintő elégedetlenségre is reflektált. A reklámguru szerint nincs értelme összehasonlítani a MacBookban elérhető memóriát más rendszerekével, mivel ők a fejlettebb memóriatömörítés és az egységes mikroarchitektúra révén jóval ügyesebben használják fel a rendelkezésre álló erőforrásokat.

"Valójában egy M3 MacBook Pro 8 GB memóriája valószínűleg egy szinten van más rendszerek 16 GB-jával.  Mi csak történetesen sokkal hatékonyabban tudjuk használni. […] Az embereknek a specifikációkon túl kell nézniük, és meg kell érteniük, hogyan kerül felhasználásra ez a technológia. Ez az igazi teszt."

- mondta Borchers a MacRumors beszámolója szerint. Az almás cég alelnöke tehát úgy véli, hogy az új MacBook Pro feleannyi memóriával is hozza egy 16 GB RAM-mal szerelt Windows PC szintjét, ami mindenképpen merész állítás, de bizonyára lesznek majd olyan online tesztelők, akik megpróbálnak utánajárni a összehasonlítás valóságtartalmának.

Mielőtt azonban még kihegyeznénk a kaszákat, érdemes lehet megjegyezni, hogy Borchers nyilatkozata valójában nem hoz újat a nap alá, az Apple ugyanis az iPhone esetében is ezt az álláspontot hangoztatja, melynek jegyében a cég aktuális csúcsmobilja, az iPhone 15 Pro Max is 8 GB memóriát kapott, miközben egyes androidos csúcsvasak már 16-24 GB memóriával igyekeznek meghódítani a specifikációérzékeny vásárlókat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.