Hirdetés

Az Apple szerint ideje javítani az iOS minőségén



|

Új szoftverstratégiát vezetett be az Apple: csúsznak az új funkciók, cserébe gyorsabb és stabilabb lesz a rendszer.

Hirdetés

Idén ősszel jelenik meg az iOS 12, az Apple legújabb mobil operációs rendszere. Lesz majd benne sok új funkció, sokról azonban lemondott az Apple. Az óriás új szoftverstratégiát vezetett be, amelyben a főszerep a hibajavításoknak, a minőségnek és a megbízhatóságnak jut. 

Hirdetés

Ez a jelentés már korábban felbukkant, ugyanakkor a Bloomberg most belsős forrásokra hivatkozva újabb részleteket tett közé. Ezek alapján továbbra is évente frissül majd az iOS új verzióval, de a szoftveres csapat innentől kezdve 2 éves tervekkel dolgozik. Ennek hála több idő jut a tesztelésre, ami pedig nincs kész, azt elhalasztják a következő évre. 

Az iOS 12 a stratégiaváltás ellenére olyan funkcióval újít, amelynek hála ugyanaz az app nem csak iPhone-on és iPaden, de Macen is használható lesz. Jön a Digital Health eszköz is, amellyel a szülők a gyerekek mobilhasználatát figyelhetik. Az Animoji is fejlődik, és talán a FaceTime-hívások közben is használható lesz. 

Eredetileg az iOS 12 új főképernyőt is hozott volna magával, ezt az ötletet azonban most jegelte az Apple vezetése. Az új Fotók app is csúszik. 

A változtatásokat Craig Federighi, az Apple szoftveres főnöke közölte a mérnökökkel, egy múlt hónapban tartott megbeszélés során. Sokak szerint az, hogy az Apple nem jelentette be nyilvánosan a stratégiaváltást, csendes beismerése annak, hogy az iOS megbízhatóságával és minőségével tényleg egyre több a gond - pedig a korábbi években éppen ilyen téren emelkedett  a rendszer az Android fölé. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.