Hirdetés

Az Apple szerint sokkal jobbak az iPhone 15 széria akkujai, mint eredetileg gondolták



|

Remek hírrel szolgált a gyártó az iPhone 15 termékcsalád vásárlóinak.

Hirdetés

Termékkategóriától függetlenül az eszközgyártók általában inkább felfelé szeretnek szépíteni a kütyüik tulajdonságait illetően, így nagyon ritkán fordul elő, hogy valamiről csak a vásárlás után derül ki, hogy igazából még jobban is teljesít, mint ahogyan azt a hivatalos leírás ígérte.

Most viszont az Apple azt állítja, hogy a tavaly szeptemberben piacra dobott iPhone 15 szériával pont ez történt, a cég ugyanis a rajt óta arra jutott, hogy a készülékekbe szerelt akkumulátorok sokkal tovább szolgálhatják a tulajdonosokat, mint azt a gyártó korábban gondolta.

A cupertinóiak egészen eddig azt hirdették, hogy az iPhone 15, a 15 Plus, a 15 Pro és a 15 Pro Max akkumulátorai legfeljebb 500 teljes töltési cikluson át őrzik meg az eredeti kapacitásuk legalább 80%-át, nemrég viszont az említett a modelleknél megduplázták az ígéretet, így már 1000 ciklussal kecsegtetnek.

Hirdetés

Az Apple azt mondja, hogy az előrelépés a telepek alkatrészeinél és az energiamenedzsmentet végző alrendszerekben végrehajtott fejlesztéseknek köszönhető. A gyári érték megduplázása előtt a gyártó maga is tesztelte a dolgot, a valós használatot szimuláló körülmények között teljesítve az 1000 töltési ciklust.

A régebbi modelleknél megadott érték továbbra is 500 ciklus, amelyet követően a készülékek akkuja eléri a 80%-os állapotot. Ezen a szinten a felhasználó már egyértelműen tapasztalja az üzemidő romlását, és időszerűvé válik a csere. Az Apple ugyanakkor közölte, hogy a 15-ös szériát érintő felfedezés tükrében a korábbi iPhone-okat is megvizsgálja, és ha indokoltnak látja, más mobiloknál is módosítja a várható élettartamot.

Ez pedig nem az egyetlen változás az akkukat illetően, a valamikor a következő hetek során megjelenő iOS 17.4 ugyanis kissé átalakítja a telepek állapotának kijelzését a Beállításokban, így az eddig alkalmazott százalékos érték mellett a rendszer azt is kiírja majd, hogy az adott állapot normálnak minősül-e, megkönnyítve a számok értelmezését.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.