Hirdetés

Az Apple új szabadalma gyorsítana a gépelési hibák kijavításán



|

A cupertinóiak nagyobb pontossággal spórolnák meg a felesleges visszatörléseket.

Hirdetés

Az elmúlt évek során hiába nőttek hatalmasra az okostelefonok, gépelés közben sajnos még a terebélyesebb érintőképernyőkön is könnyű mellényúlni. A hibás szavak visszatörlése pedig a nagy sietségben bosszantóan körülményesnek érződhet, amin az automatikus javítás is sokszor csak ront a téves tippjeivel.

A probléma az Apple mérnökeit is foglalkoztatja, akik egy nemrég bejegyzett szabadalom alapján a javítási folyamat pontosításában látják a megoldást. A "Tipográfiai hiba intelligens visszatörlése" címet viselő dokumentum egy olyan technológiát részletez, amellyel a rendszer képes lenne érzékelni, ha a problémás szó első néhány betűjével még nincs gond.

Hirdetés

Gépelés közben így rögtön az elrontott részek kerülnének kijelölésre, s csupán ezeken a pontokon kellene korrigálni a szöveget a teljes szavak ismételt bepötyögése helyett. Az iPhone ráadásul magától végezné a kurzor elhelyezését is, ami tovább gyorsítaná a folyamatot. Mindehhez valószínűségszámítások tömkelege szükséges, a szabadalom több mint 16.000 szóban részletezi az eljárás hátterét.

A notórius hibázók számára ugyanakkor rossz hír, hogy a szabadalmi kérelmet eredetileg 2017 nyarán nyújtotta be az Apple, így könnyen megeshet, hogy azóta ejtették az ötletet, illetve az is kérdéses, hogy az angol nyelv törvényszerűségeire építő technológiát leghamarabb mikor tudnák (vagy egyáltalán akarnák-e) alkalmazni a magyar szövegeknél is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.