Hirdetés

Az Apple VR-headsetje ezzel a két funkcióval lépne közelebb a metaverzumhoz



|

Két, az Apple ökoszisztémájában már létező funkció érkezését pletykálják a cég készülő VR-headsetjének operációs rendszerébe is.

Hirdetés

Ugyan az Apple-ről azt pletykálják, hogy kifejezetten ellenszenves nekik a koncepció kedvéért még nevet is váltó Meta elképzelése a metaverzumról, teljesen azért nem marad ki a buliból az almás gyártó sem.

Egy, hasonló funkciókra potenciálisan képes headset gyártásának előkészítéséről szóló szóbeszédek lengik körül már régóta az iPhone gyártóját, most pedig ennek az operációs rendszeréről láttak napvilágot olyan, meg nem erősített információk, amik szerint azért a metaverzum fontos funkcióira képes lesz.

Hirdetés

A legújabb információk Mark Gurman hírlevelében, a Bloomberg alá tartotó Power On-ban jelentek meg, az újságíró pedig eben arról számolt be, hogy két, bizonyos formában már most elérhető funkciókat vinne át az Apple készülő headsete szoftverébe. Az egyik ilyen a Memojik rendszere, amivel saját arcunk alapján készíthettünk egy digitális avatárt, amin aztán a különböző emojikhoz társított arckifejezések jelenhettek meg. Gurman szerint ez a szisztéma adhatja az Apple-féle metaverzumban az avatárunk alapját, amikkel a FaceTime-hoz hasonló videohívásokban vehetünk majd részt.

A hírlevél szerint akár több tucat ember is beléphet majd egyszerre ilyen konferenciákra virtuális avatárjával, amire a headset hardveres és szoftveres összetevői (amik szerinte a realityOS nevű operációs rendszer alatt futnak majd) valós időben húzná rá a felhasználók arckifejezéseit. A másik, már meglévő feature, aminek a megjelenésére számít az újságíró, nem más, mint a SharePlay. Ezen keresztül zenéket, vagy videókat fogyaszthatnánk szinkronban a virtuális térben együtt lógva, illetve Gurman szerint akár játékokkal is játszhatunk majd közösen.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.