Hirdetés

Az Apple-től rendeltek iPhone-t, mégis hamisítványt kaptak



|

A pórul járt megrendelők biztosra akartak menni a hivatalos forrással, de androidos hamisítványokat kaptak a kért iPhone 15 Pro Maxek helyett.

Hirdetés

A használtpiactól eltekintve az ember többnyire három lehetőségből választhat egy telefon vásárlásakor: szürke importból, mobilszolgáltatóktól és közvetlenül a gyártóktól is beszerezhetjük az áhított készülékeket, melyek közül ugyan elméletben az utóbbi opció lenne a legsimább út, ám az Apple esetében a jelek szerint mást mutat a gyakorlat.

A Mashable ugyanis közösségi médiás posztok alapján arról számolt be, hogy több vásárló is androidos hamisítványt kaphatott az almás cégtől rendelt iPhone 15 Pro Max helyett.

Hirdetés

A híroldal cikke összesen két konkrét példát említ, köztük egy Reddit-felhasználóval és egy tiktokozóval. Ami az előbbit illeti, a theEdmard nevű fórumozó az Apple-nek szentelt csoportban panaszolta el a meghökkentő esetét. Az áldozat az almás gyártó brit weboldalán adta le a rendelést, ám méregdrága iPhone helyett végül az alábbi képeken látható androidos mobilt hozta a futár, rajta egy iOS-es témával álcázott Androiddal.

A készülékről minden irányból ordít a csalás a sérült csomagolástól az igénytelen kezelőfelületen át a "gyárilag" mellékelt képernyővédő fóliáig (az Apple-től hiába is várunk ilyen ajándékokat). Adná magát a feltételezés, hogy egy szenzációhajhász bejegyzéssel van dolgunk, ám theEdmard a Mashable-nek is betekintést engedett a rendelést igazoló dokumentumokba, a lap szerint pedig valóban úgy tűnik, hogy az emberünk a cupertinóiaknál fizetett az iPhone 15 Próért.

Ami pedig a szintén rászedett tiktokozót illeti, ő az alábbi videóban mutatta be a saját esetét, főszerepben ugyancsak az iPhone 15 Pro Maxszel:

@tayyy.844

WATCH!! Watch out when I’m box for the new iPhone 15 pro max, brought from Apple, but has been tampered with in the post and been sent this shit, which is the powered by android🫤

♬ original sound - Tay boulding

Azt egyelőre nem tudni, hogy miként kerülhetett sor a hamisítványok postázására, de valószínű, hogy egy csalással van dolgunk, melynek keretében valaki a szállítás során cseréli ki a dobozokat, zsebre vágva az Apple által kiküldött értékes, eredeti iPhone-okat. Egy másik lehetőség lenne, hogy a cupertinóiak gyártópartnere hamisítványokat is készít, és összekeverte a címzetteket, amit persze ilyen kaliberű cégeknél igencsak nehéz elképzelni.

A reddites áldozat mindenesetre felvette a kapcsolatot az Apple-lel, így már folyik a nyomozás az ügyben.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.