Hirdetés

Az autóba beletört a bicskája, így otthoni robotokkal rukkolhat elő az Apple



|

Az Apple Car projekt törlésével sem álltak le az izgalmas projektek a cupertinóiaknál.

Hirdetés

Hosszú éveken át úgy tűnt, hogy a Tesla nyomdokaiba lépve az Apple saját elektromos autóval állhat elő, a Bloomberg azonban februárban már arról cikkezett, hogy a cupertinóiaknak nem sikerült elérniük az eredeti célként kitűzött teljes önvezetést, ezért előbb lejjebb vettek az ambícióikból, majd egy nehéz döntést meghozva végül inkább kukázták az egész projektet.

A hírügynökség Apple-szakértője, Mark Gurman most egy újabb beszámolóval jelentkezett, ami alapján az Apple Car elkaszálásával az almás cég egy új területre, a robotokra fordult rá, rögtön két ilyen termékkel is.

Hirdetés

Ezek egyike egy otthoni segéd, ami mindenhová követheti a tulajdonosát a házban, és kisebb munkákat végezhet el, illetve különböző parancsokat is teljesíthet. A másik projekt pedig egy robotkarral ellátott mozgó asztali kijelző, amely különböző egyedi funkciókkal bír, például egy FaceTime-hívás közben automatikusan bólint, ha a képernyőjén látható személy is így tesz, valamint le tudja követni egy bizonyos ember mozgását egy csoportos videóhívás során.

Gurman belsős forrásokra alapozza az értesüléseit, akik szerint mindkét projekt kísérleti fázisban jár, vagyis egyik fejlesztés esetében sem garantált a tényleges megjelenés. A robotszerű kijelző fejlesztése mindenesetre előrébb tarthat, mint a háztartási roboté. Erre utalhat, hogy a termék készültéről korábban maga Gurman is többször jelentett, vagyis nem most kezdtek el dolgozni rajta a cupertinóiak.

Ennek kapcsán az elemző azt írja, hogy a különleges monitor az elmúlt években többször is lekerült a vállalat napirendjéről, az Apple Car törlése viszont felszabadította a forrásokat egy újabb termékkategória számára. Az otthoni segédek terén az almás cég eddig csak a HomePod okoshangszórókkal szerzett tapasztalatot, amelyek a beépített Siri révén digitális asszisztensként is szolgálnak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.