Hirdetés

Az autóbaleseteket is érzékelik majd az új Google Pixel mobilok



|

Véletlenül szivárogtatta ki az új Pixelek friss funkcióját a Google: ez képes érzékelni az autóbaleseteket, és magától mentőt hív.

Hirdetés

Az XDA nemrég arról számolt be, hogy a Google újabb témában szólta el magát, és mégegy érdekességet leleplezett az új Pixel mobilokkal kapcsolatban, már az október 15-i bemutató előtt. A készülékekre kerül ugyanis egy Personal Safety nevű app, ami átmenetileg felbukkant a Play Áruház adatbázisában. 

Hirdetés

Azóta persze törölték, de rögtön kiderült, hogy egy olyan funkciót kínálnak majd az appon keresztül a Pixel mobilok, ami lényegében érzékeli, ha autóbalesetet szenved a használójuk, és azonnal, automatikusan mentőt hív. A funkció eleinte csak Amerikában működik majd. 

A mobil a gyorsulásmérőt és a mikrofont használja majd a balesetek érzékeléséhez. Amint ilyesmit érzékel, rezegni kezd, majd maximum hangerőn figyelmeztetést játszik le. A készülék megkérdezi a felhasználót, hogy jól van-e, és ha nem kap választ, hívja a mentőket. A hívás során a helyadatokat is bediktálja, hogy a segítség minél hamarabb megérkezzen. 

Azt egyelőre nem tudni, hogy az újítás exkluzív lesz-e a Pixel 4 szériánál, vagy régebbi modellek is megkapják később. A Google viszont szintén október 15-én rántja majd le a leplet a Pixel Buds 2 vezeték nélküli fülhallgatóról, a Pixelbook Góról és például egy új Nest okoshangszóróról, valamint mesh routerről. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.