Hirdetés

Az Egde böngésző megszabadít a veszélyes értesítésektől



|

Hasznos biztonsági funkcióval erősít a Microsoft böngészője.

Hirdetés

A Microsoft továbbra is szorgosan csiszolgatja a Chromium-alapú Edge böngészőt, amely még 2020-ban vált elérhetővé, és a Statcounter adatai alapján egy ideje már a harmadik legnépszerűbb szoftvernek számít a kategóriájában, 5,28%-os piaci részesedéssel.

A redmondiak elsősorban az extra beépített funkciókkal igyekeznek kiemelni a böngészőt, ilyen például a rossz minőségű videók belengetett felskálázása, vagy a csak ezen keresztül elérhető Bing Chat mesterséges intelligenciás szöveggenerátor. Most pedig egy biztonsági intézkedéssel bővült a repertoár, amely az értesítések között hivatott rendet tenni.

Hirdetés

A Microsoft a hivatalos blogján közölte, hogy az Edge böngésző már blokkolja a rossz szándékú weboldalaktól érkező értesítéseket. Az ilyen honlapok az első körben félrevezető felugró ablakokkal (pl. Kattints az engedélyezésre, ha nem vagy robot!) érik el a push-értesítésekre való feliratkozást, maguk az értesítések pedig jellemzően kamu vírusriasztásokkal igyekeznek rávenni az áldozatokat fertőző programok letöltésére, vagy adathalász felületek meglátogatására.

A redmondiak most azt írják, hogy többtucatnyi spam-jellegű értesítési típust azonosítottak, az azokat kibocsátó oldalaktól pedig elvették az értesítési jogosultságokat, összességében több milliárd felugró üzenetet blokkolva. A Microsoft emellett azt is közölte, hogy az Edge 113-tól felfelé a címsorba száműzték csaló oldalak első, megtévesztő üzeneteit, így azok kevésbé észrevehetőek.

Fontos viszont, hogy az értesítések továbbra is működnek, ha már elfogadtuk őket, és továbbra is elfogadhatjuk az értesítéseket azokról az oldalakról, amelyeket gyakran látogatunk. Emellett a vállalati rendszergazdák egy engedélyezési listát is beállíthatnak, hogy belső alkalmazásaik továbbra is értesítésekkel szolgálhassanak a felhasználóknak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.