Hirdetés

Az egyik androidos gyártó máris koppintja az Apple új szenzorszigetét



|

Nem meglepő módon az Apple ismét divathillámot indított, ha tetszik, ha nem.

Hirdetés

A nemrég már általunk is tesztelt iPhone 14 Pro komoly változást hozott a jól megszokott dizájnba, hiszen egy független szenzorszigetre cserélte az addigi belógó "notch"-ot, amit még  animációkkal is feltuningolt, hogy Dynamic Islandnek, vagyis dinamikus szigetnek nevezhesse.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, egy androidos alkalmazás nagyon korán lemásolta a megoldást, így már bármilyen robotos telefonra felbűvészkedhető. Most viszont egy készülék látszik az Apple nyomdokaiba szegődni.

Az alábbi képek a kínai Weibo közösségi oldalról származnak, és a Xiaomi Civi2-t, egy középkategóriás mobilt ábrázolnak, amely Snapdragon 7 Gen 1 SoC-kal és Sony IMX 766 elsődleges kameraszenzorral érkezik.

Hirdetés

Az igazán érdekes viszont az előlapi kamerakivágás, amely kísértetiesen emlékeztet az iPhone 14 Próéra, csakhogy ez arcazonosítás helyett ez pusztán két 32 megapixeles szelfi kamerát rejt.

A tisztesség kedvéért nem márt megjegyezni, hogy nem az Apple volt az első, aki hosszúkás kamerakivágást tett a készülékére, hiszen már a 2019-es Samsung Galaxy S10+ is ellőtte a poént, csak a koreaiak diszkrét módon a sarokba tolták az apró szigetet. Arról pillanatnyilag nincs infónk, hogy a Xiaomi megoldása is animált-e, mint a cupertinóiaké.

A Xiaomi Civi2 egyébként a tervek szerint csak Kínában lesz kapható, de a későbbi Xiaomi-modelleken már feltűnhet az Apple dinamikus szigetéhez hasonló technológia is, mivel a cégvezető nemrég arról faggatta a követőit a Weibón, hogy szükségük van-e egy "Smart Islandre".

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.